Nieuwe vloeren

Landelijke parket vloeren

De uitstraling van een planken houten vloer!  Tijdloos, Modern, Traditioneel.

  • Te leveren in vele maten 
  • Diverse bewerkingen en behandelingen
  • Verschillende houtsoorten

Houten kunnen worden onderverdeeld in 2 categorieën: parket en systeemparket.

  • Parket: We hebben het over parket als we hout gebruiken van minimaal 6 mm dik. Parket wordt aangebracht op een tussenvloer (eikenmozaïek of spaanplaten). Deze vloeren worden ‘in het werk’ geschuurd, gepolijst en behandeld met olie en/of lak.
  • Systeemparket: (ook wel 2-laags of duo planken genoemd) Is een kant en klaar eindproduct, welke bestaat uit een basis van multiplex met daarop een top laag (meestal eiken) van 3 tot 6 mm. Dit type vloeren kunnen ook naar wens worden behandeld en afgewerkt. De afwerking van systeemparket kan door het hout te oliën of te lakken.

Kenmerkende parket vloeren

Mooie vloerpatronen met een sterk en eigen karakter.

Een visgraat vloer past in bijna elke woonstijl en geeft een interieur een luxe uitstraling.

Vloeren kunnen in allerlei patronen (onder andere paneel/blok, dubbele visgraat, etc.) worden gelegd. Standaard worden ze in een repeterend patroon gelegd. Bij een visgraat vloer worden de planken in een hoek van 90 graden tegen elkaar geplaatst. 

De Hongaarse punt is legpatroon dat in eerste instantie lijkt op een visgraatpatroon. Het grote verschil is dat de planken bij een Hongaarse punt in een hoek van 45 tot 60 graden worden gelegd. Een vloer met een Hongaarse punt oogt net wat klassieker dan een visgraat vloer.

Voor een luxe afwerking kun je de visgraat vloer afwerken met een band en bies. De band is een rand om je visgraatvloer heen, die de lijnen van de ruimte volgt. De bies is een dun randje tussen de band en de visgraat vloer in, meestal uitgevoerd in een andere kleur.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je vrijblijvend een gesprek om extra informatie te krijgen? Neem dan contact met ons op!

Hout op vloerverwarming

Hout en vloerverwarming is een bijzonder goede combinatie!
(Dit geldt ook voor de toepassing met verkoeling of warmtepompen)

In de loop der jaren heeft Hofparket veel ervaring opgedaan met het leggen van parket- en houten vloeren op vloerverwarming. Momenteel wordt namelijk 85% van de nieuwe vloeren gelegd op vloerverwarming. Waarbij in de nieuwbouwhuizen vloerverwarming tegenwoordig al  bijna standaard is, wordt ook in bestaande woningen steeds meer vloerverwarming aangebracht.

 

Wil je meer weten over de combinatie van vloerverwarming en houten vloer? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer.

interior, design, tables-2591355.jpg

Onze leveranciers